Verbod schaliegasboringen in Brabant komt te vroeg, vindt minister Kamp: 'Onderzoek afwachten'

6 februari 2015 om 07:32
nl
Een verbod op boringen naar schaliegas dat Brabant vrijdag officieel wil regelen, loopt vooruit op de uitkomsten van onderzoek dat nog wordt gedaan naar eventuele risico's. Minister Henk Kamp van Economische Zaken schrijft dat in een brief aan Provinciale Staten. In de brief vraagt hij zich bovendien af of het voorgenomen besluit wel zorgvuldig is.
Geschreven door

Brabant is een van de beoogde locaties voor proefboringen naar schaliegas. De provincie besloot zich in 2013 schaliegasvrij te verklaren en dat plan is nu uitgewerkt.
De provincie wil de winning van schaliegas verbieden in de buurt van grondwater. Dat komt neer op vrijwel geheel Brabant.
'Verbod loopt vooruit op onderzoeksresultaten'De minister meent dat de provincie er ten onrechte al van uitgaat dat er risico's zijn voor vervuiling van het grondwater, bijvoorbeeld door het gebruik van chemicaliën en kraken van de diepe ondergrond (fracken).
“De mogelijke risico's onderzoek ik op dit moment. Het verbod loopt vooruit op de uitkomsten van het onderzoek'', schrijft Kamp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.