Ireen Wüst stopt bij schaatsteam Continu: 'Dit is nodig om in Korea voor goud te gaan'

6 februari 2015 om 09:52
nl
Ireen Wüst stopt na dit schaatsseizoen bij Team Continu. Dat heeft de Olympisch kampioene uit Goirle vrijdagochtend bekend gemaakt. Wüst zegt in een verklaring dat het een sportieve keuze is. "Een lastige beslissing, maar ik mis de uitdaging."
Geschreven door

Ireen Wüst wil de komende jaren een andere weg bewandelen om in 2018 succesvol te zijn op de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea.
"Ik mis voor een groot deel de uitdaging en het trainen en sparren met de mannen", zegt Wüst over haar vertrek bij Team Continu. "Ik denk dat ik dit nodig heb om straks in Korea voor goud te gaan. Ik moet naar mijn gevoel luisteren. Ik moet een andere route kiezen."
Eerlijk zijn"Dit is iets wat groeit, wat ontstaat", vervolgt de Goirlese. "Ik heb besloten om het zo vroeg mogelijk aan Marianne (Timmer, coach) en aan het team te vertellen omdat ik heel eerlijk wil zijn. Het heeft niks met de coaches of met mijn ploeggenoten te maken."
Bij welke ploeg Wüst na dit seizoen onderdak gaat vinden, is nog niet duidelijk. "Ik heb nog geen idee wat ik volgend jaar ga doen", zo zegt ze. Ik heb nog met niemand gesproken en heb nog geen plannen. Daar ga ik de komende maanden voor gebruiken."[Youtube:https://www.youtube.com/watch?v=ek_fYSE3n-8&feature=youtu.be]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.