Video

Man uit Made mag geen giftige slangen houden en krijgt voorwaardelijk werkstraf

6 februari 2015 om 14:01
nl
De 24-jarige Luc van Hintum uit Made wiens slang in september ontsnapte, mag geen giftige slangen meer houden. Dat bepaalde de rechter in Breda vrijdag. Daarnaast kreeg hij een voorwaardelijke werkstraf met een proeftijd van twee jaar. Hij hoeft vooralsnog niet op te draaien voor de kosten die de gemeente maakte om de slang te vangen.
Geschreven door

Justitie had dat wel geëist. Het gaat om een bedrag van 7675 euro.
Meer tijd nodigVoor de beslissing of de man wel of niet voor de kosten moet opdraaien is volgens de rechter meer tijd en onderzoek nodig. Dat kan niet even tussendoor. De gemeente kan eventueel een civiele procedure starten.
Van Hintum zei vrijdag tijdens de zitting bij de politierechter dat hij van de gebeurtenis heeft geleerd. De man heeft zijn gevaarlijke slangen al weggedaan.
Niet meer op slaapkamerAls hij weer eens gifslangen zou nemen, zou hij het anders aanpakken, vertelde hij de rechter. Hij zou de dieren niet meer op zijn slaapkamer houden en kiezen voor een ander type terraria en een ander soort sloten.
De ellende die hij de buurt en zichzelf heeft bezorgd, wil hij niet nog eens veroorzaken.
De zogeheten Kaapse cobra hield Made in september in de ban. De slang ontsnapte uit een terrarium aan de Valkenhof. Het duurde dagen voor de gemeente en de eigenaar het dier vonden bij de woning.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.