Reparateurs komen vast te zitten op 22 meter hoogte in Tilburg

6 februari 2015 om 14:02
nl
Twee reparateurs zijn vrijdagmorgen in Tilburg op grote hoogte in de problemen gekomen. Het bakje waarin zij zaten kwam op ruim 22 meter hoogte vast te zitten.
Geschreven door

Dat gebeurde toen de twee een defecte zonwering van verzorgingshuis De Kievitshorst aan de Beneluxlaan wilden repareren. Toen het apparaat net over de rand van het dak was gezakt, weigerde het verdere dienst.
Brandweer zet hoogwerker inDaarop restte de twee niets anders dan alarm te slaan. De brandweer moest er aan te pas komen om de twee met een hoogwerker te bevrijden uit hun benarde positie.
Na ongeveer een half uur stonden de reparateurs ongedeerd weer op de grond. "De mannen waren niet in paniek. Ze waren ook gezekerd want zonder die beveiliging  mag je zo'n bakje niet in", vertelt medewerker Peter de Waard van De Kievitshorst.
Koud avontuurHoewel ze behoorlijk goed ingepakt waren hadden de mannen het na hun avontuur wel koud. "Ik zou niet weten wat de gevoelstemperatuur op die hoogte is, maar koud is het wel. Toen ze weer op de grond stonden hebben we ze weer op temperatuur laten komen met warme koffie en warme soep. Erwtensoep? Nee, die hadden we jammer genoeg niet in huis."
Later kreeg De Kievitshorst nog een reparateur op bezoek. Dit keer om te proberen het bakje weer aan de gang te krijgen.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.