Onzeker NAC snakt naar overwinning: 'Angst dat je weer tegen een zeperd oploopt, is groot'

6 februari 2015 om 15:31
nl
Het was geen fijne week voor voetbalclub NAC. De ploeg verloor dinsdag in eigen stadion met 2-0 van tien PSV'ers en zag de concurrentie in de strijd om degradatie wel punten pakken. Zaterdag ontvangt NAC Vitesse in Breda, opnieuw een heel lastige tegenstander. "We moeten geloof in eigen kunnen houden."
Geschreven door

Vertrouwen lijkt deze dagen het sleutelwoord bij NAC. Met het debacle tegen PSV kreeg de selectie opnieuw een dreun te verwerken. De ploeg worstelt met zichzelf, het gebrek aan vertrouwen straalt er inmiddels vanaf.
'Moeilijk voetballen'"Het is moeilijk voetballen op dit moment", erkent middenvelder Erik Falkenburg. "Er staat druk op, want we staan zeventiende. Het is niet makkelijk, maar we moeten gewoon doorgaan en geloof in eigen kunnen blijven houden. Dat moet je bij jezelf opwekken."
Ook ploeggenoot Mats Seuntjens voelt de druk. Het is volgens de Bredanaar niet alleen gebrek aan zelfvertrouwen, maar ook een stukje angst dat in de ploeg is geslopen. "Vertrouwen moet je altijd in jezelf hebben", zo zegt hij. "Maar de angst dat je weer tegen een zeperd oploopt, is groot."
'Er sluipt angst in'Aan trainer Robert Maaskant de schone taak om het op te lossen. Hij doet wat hij kan om zijn ploeg wat meer zelfvertrouwen te geven. "Als je zeventiende staat dan voetbal je niet frivool zoals sommige andere ploegen doen", zo zegt hij.
"Natuurlijk sluipt er een soort van angst in. We komen niet genoeg voor de goal en er komen niet genoeg voorzetten. Maar het is niet alleen negatief. Ik denk dat het verdedigend al een stuk beter staat. Vertrouwen krijg je natuurlijk door te winnen, maar ook door veel te trainen op vaste dingen. Nou, dat doen we."  
Keihard werken aan de oplossing"Roepen dat ze harder moeten werken en harder moeten lopen, werkt niet", vervolgt Maaskant. "Ik ga gesprekken aan met de spelers. De één pak ik harder aan dan de ander. Ik ben iedere dag, samen met mijn staf, keihard bezig om het op de rit te krijgen. Dat is de oplossing."
"Wij hebben er wel vertrouwen en geloof in. Met deze selectie, die nu een volle week compleet is, gaan we punten pakken. Daar ben ik absoluut van overtuigd. Net zoals ik ervan overtuigd ben dat ons publiek het team er in de allermoeilijkste momenten doorheen gaat slepen. We weten waar we aan toe zijn, we moeten wedstrijden winnen. Zo simpel is de opdracht. Het is een proces, maar het moet wel snel gaan."
Uros Matic wordt geslachtofferdMaaskant gaat dan ook zijn ploeg wijzigen. Uros Matic, de laatste tijd zwak spelend, is zijn plaats op het middenveld hoogstwaarschijnlijk kwijt aan Joeri de Kamps. "Zou kunnen", blijft Maaskant op de vlakte.
Duidelijk is wel dat hij niet tevreden is over het functioneren van zijn middenveld. "Dat moet beter. Voetballend hebben we daar te weinig gebracht en verdedigend is het tegen PSV ook niet scherp genoeg geweest. Dat moet agressiever."
Mats Seuntjens zal de geblesseerde Jeffrey Sarpong vervangen die vrijdag de ochtendtraining vroegtijdig verliet met zijn schouder uit de kom.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.