Video

Oud-wethouder Hesselmans over veroorzaken dodelijk ongeluk: 'Sta ermee op en ga ermee naar bed'

9 februari 2015 om 14:01
nl
Oud-wethouder Piet Hesselmans van Hilvarenbeek stond maandag voor de rechter voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in Esbeek. Bij dat ongeluk kwam raadslid Erik Moors om het leven. Het was een drama in de gemeente Hilvarenbeek. Dat was ook in de rechtbank te merken.
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde op 5 april 2013. Raadslid Moors fietste die dag in Esbeek met twee andere mensen toen hij op de hoek van de Hoogeindsestraat en de Lage Mierdseweg werd aangereden door een tractor. Moors raakte zwaargewond en overleed later. De officier van justitie eiste maandag een werkstraf van 200 uur en  een rijverbod van anderhalf jaar.
De weduwe van Erik Moors sprak geëmotioneerd tijdens de behandeling van de zaak. Ze liet weten dat het gemis groot is. "Ook voor ons dochtertje is het heel zwaar om haar vader te missen", zei ze voor de rechtbank. Voor Hesselmans kwamen die woorden hard aan. "Ik sta elke dag op met het ongeluk in mijn hoofd en ga er elke dag mee naar bed", was zijn reactie. Hesselmans kende Moors erg goed: "We hadden vaak dagelijks met elkaar te maken des te dramatischer is het", zo verklaarde een zwaar aangeslagen oud-wethouder.
SchuldVolgens de officier van justitie zou Hesselmans niet goed gespiegeld hebben, géén richting hebben aangegeven en bovendien zou hij niet afgeremd hebben toen hij afsloeg.
Hesselmans zelf ontkent dat. Zijn advocaat vindt dat zijn cliënt géén schuld heeft aan het ongeval en dat hij goed in de buitenspiegel gekeken heeft. "Ondanks dat heeft hij ze gewoon niet gezien", zo zei de advocaat. Hij vroeg om vrijspraak.
GerespecteerdBeide politici waren gerespecteerd in Hilvarenbeek. Direct na het ongeval werden alle politieke en gemeentelijke activiteiten in Hilvarenbeek stilgelegd. Erik Moors was raadslid voor de politieke partij 6KB.  Moors was in het dagelijks leven docent en coach bij de hockeyclub in Hilvarenbeek.
Piet Hesselmans was veertig jaar actief in de politiek. Tot twee maanden voor het fatale ongeluk was hij wethouder voor de Gemeenschapslijst. Toen hij vertrok, kreeg hij voor zijn verdiensten de erepenning van de gemeente Hilvarenbeek. De rechtbank doet op 23 februari uitspraak in deze zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.