Video

Spoedschoonmaak voor dementerende Oosterhouter, wethouder: 'Dit kan echt niet'

6 februari 2015 om 19:04
nl
Wethouder Marian Janse van de gemeente Oosterhout is zich rot geschrokken van de toestand waarin de dementerende Ad uit Oosterhout verkeert. De oudere man krijgt al een tijdje geen huishoudelijke hulp meer en zijn huis is daardoor een grote puinhoop. Schoonmaakploegen zijn onderweg en Janse is duidelijk: "Dit kan echt niet."
Geschreven door

Volgens de wethouder is er vrijdagmiddag meteen en met spoed schoonmaak georganiseerd om iets aan de puinhoop te doen. "Vanavond wordt hiermee begonnen, morgenvroeg wordt het hele huis aangepakt. Daar lag de eerste prioriteit."
'Hier kunnen wij ook niet in berusten'De wethouder laat weten dat er bij Ad meer aan de hand is. "Navraag leert dat hij daarom volgende week naar een aanleunwoning verhuist. Uiteraard zoeken we uit waarom dit is misgelopen. Hier kunnen wij ook niet in berusten."
Volgens de wethouder gaat het meestal wel goed. Dat dit nu niet het geval is en niemand dat eerder heeft gemeld, vindt ze zorgelijk.
'Spannende tijd'"We doen een oproep aan mensen om, als ze zich zorgen maken om iemand, dit signaal door te geven aan het sociaal wijkteam. Het is een spannende tijd voor mensen door de vele veranderingen in de zorg. Laten we er met elkaar voor zorgen dat mensen niet tussen de wal en het schip belanden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.