Stuntelende recordhouder dobbelstenen stapelen neemt live revanche in DWDD

6 februari 2015 om 21:13
nl
Fronzende wenkbrauwen was goochelaar Jeffrey Wijkhuisen uit Etten-Leur al wel gewend, maar met zijn record dobbelstenen stapelen heeft hij maar mooi het Guiness Book of Records gehaald. Al was dat niet af te leiden uit zijn optreden bij het kinderprogramma ZappLive. Het stapelen ging keer op keer mis en tot overmaat van ramp werd zijn stuntelende optreden breed uitgemeten in De Wereld Draait Door. Maar vrijdagavond nam hij revanche.
Geschreven door

Dobbelstenen stapelen door middel van een beker en dat torentje vervolgens op een spijkerkop zetten. Dat is in een notendop wat Jeffrey Wijkhuisen deed tijdens zijn recordpoging Dice Stacking. Voor de camera van Omroep Brabant ging dat uitstekend, maar eenmaal op bezoek bij ZappLive mislukte de poging.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=Z5wHP9E3nOE]
DoortastendPresentator Klaas van Kruistum barstte in lachen uit toen Wijkhuisen er niet in slaagde om de dobbelstenen goed te stapelen. En dat leverde voer op voor de rubriek 'De TV Draait Door'. Maar de bewijsdrang van Jeffrey was ongekend. Hij mailde zelf de redactie van De Wereld Draait Door met het verzoek om zich op nationale televisie alsnog te revancheren.
Vrijdagavond was het zo ver en mocht Jeffrey zijn kunsten alsnog laten zien. Hij verklaarde de mislukte poging bij ZappLive. "Je kan niet altijd op topniveau spelen. Het is zo'n behendigheid, dat je niet elke dag dat topniveau haalt. Daarnaast heb ik een beperking waardoor ik tril", aldus Jeffrey tegenover Matthijs van Nieuwkerk.
ApplausDe eerste poging bij DWDD ging nog niet van een leien dakje, maar de tweede keer wist Jeffrey de dobbelstenen goed te stapelen, waarna een luid applaus van het publiek volgde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.