Schipper Rick Broekmeulen (35) uit Moerdijk nog altijd vermist na kapseizen schip op Westerschelde - Omroep Brabant

Schipper Rick Broekmeulen (35) uit Moerdijk nog altijd vermist na kapseizen schip op Westerschelde

7 februari 2015 om 12:07 • Aangepast 21 november 2020 om 20:10
nl
De 35-jarige Rick Broekmeulen uit Moerdijk is nog altijd vermist nadat hij donderdagnacht met het schip op de Westerschelde omsloeg. Zijn vader Henk (66), die ook aan boord was, werd vrijdagochtend gered nadat hij uren in een luchtbel had gezeten. Zaterdag was nog geen teken van leven van de zoon. Zondag zal de zoektocht worden hervat.
Profielfoto van
Geschreven door

Het gelijknamige binnenvaartschip 'Rick', vernoemd naar de vermiste zoon, sloeg donderdagnacht om met drie opvarenden aan boord.
Stuurhuis zwaar beschadigdEen 18-jarige matroos uit Klundert kon direct gered worden door een groter schip in de buurt. Hij liep stage bij het scheepvaartbedrijf van Broekmeulen. Op het moment dat de boot omsloeg had de matroos een reddingsvest aan.
Het grootste gedeelte van het schip is intussen doorzocht, maar daar werd de 35-jarige Broekmeulen niet gevonden. Lange tijd werd gedacht dat de schipper zich in het zwaar beschadigde stuurhuis zou bevinden. Maar dat bleek na onderzoek niet zo te zijn. De politie doorzocht andere ruimtes in de boot, maar vond niemand.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

'Delen schip verwrongen'Volgens woordvoerder Ed Kraszewski van de landelijke eenheid werd de zoektocht bemoeilijkt door de enorme ravage binnenin het schip. "Veel delen van het schip zijn verwrongen en daardoor is alles moeilijk bereikbaar."
Het binnenvaartschip werd naar de haven bij Sluiskil in Zeeland getrokken. ''Het schip is weer rechtop gezet. In de Autrichehaven bij Sluiskil doet de politie verder onderzoek in het schip.''
Gekapseisd tijdens ladenDe boot werd in de nacht van donderdag op vrijdag geladen door een zandzuiger, toen het rond middernacht plotseling kapseisde.
Vrijdag is nog gezocht met een helikopter, maar dat heeft niets opgeleverd. Zondag zal de politie de zoektocht hervatten. Dan vindt die plaats op de Westerschelde.
De 18-jarige matroos wilde zaterdag zijn verhaal niet vertellen. Hij is er kapot van.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.