Bewoner betrapt inbreker uit Oss en houdt hem vast ondanks klappen met koevoet

7 februari 2015 om 12:19
nl
Twee mannen die afgelopen week een huis in Genderen hadden uitgekozen om in te breken, zijn van een koude kermis thuisgekomen.
Geschreven door

De bewoner werd wakker en riep een 21-jarige Ossenaar hardhandig tot de orde. Een tweede inbreker kwam zijn maat nog te hulp, maar ging er uiteindelijk vandoor.
Klappen met koevoetMarry (53), de bewoner van het huis aan de Doevenrensestraat in Genderen, doet zaterdag in het AD zijn verhaal. Begin deze week werd hij ’s nachts wakker, toen hij gerommel hoorde aan de achterkant van zjn huis. Daar zag hij de twee mannen die probeerden zijn huis binnen de te komen.
De bewoner kreeg de Ossenaar te pakken, ondanks de klappen met een koevoet die hij kreeg van de tweede man. Marry sleepte de Ossenaar aan zijn kraag van de achterkant naar de voorkant van zijn huis.
'Vrij te kopen'Onderweg probeerde de Ossenaar zich nog 'vrij te kopen' door Marry geld te bieden als deze hem zou laten gaan, maar Marry gaf geen krimp. De tweede man probeerde zijn maat nog te redden, maar ging er uiteindelijk vandoor.
De inbreker uit Oss werd door de bewoner vastgehouden tot de politie kwam. Die heeft de inbreker aangehouden en in de cel gezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.