Stoffelijke resten slachtoffers MH17 na landing toestel in Eindhoven aangekomen in Hilversum

7 februari 2015 om 17:23 • Aangepast 21 november 2020 om 20:10
nl
De rouwstoet met stoffelijke resten van slachtoffers van vlucht MH17 is aangekomen bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. De stoffelijke resten kwamen zaterdag in een militair transportvliegtuig aan in Eindhoven.
Profielfoto van
Geschreven door

Het toestel landde om tien voor vier uur op Vliegbasis Eindhoven. Daarna klonk The Last Post. Er werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17.
Stoffelijke resten naar HilversumDe kist met de stoffelijke resten werd daarna door acht militairen in de lijkwagen getild. De wagen ging onder politiebegeleiding over de A2 en A27 naar Hilversum.
Het is de achtste keer dat er menselijke resten van de vliegramp arriveren. Er waren 150 nabestaanden bij de ceremonie aanwezig.

Wachten op privacy instellingen...

CeremonieNaast de nabestaanden waren ook minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) en minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) aanwezig.
De stoffelijke resten werden vervolgens voor identificatie naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum gebracht.

Wachten op privacy instellingen...

Bij de ramp in het oosten van Oekraïne verloren op 17 juli vorig jaar alle 298 inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines het leven, onder wie vijftig Brabanders. Drie van de 196 Nederlanders aan boord zijn nog niet geïdentificeerd.
Lees meer over de vliegramp met de MH17 op omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.