Volop vertier bij elfde en laatste Border Collie-wandeling in Loonse en Drunsense Duinen - FOTO'S

8 februari 2015 om 19:22
nl
Eén grote zandvlakte, ruim tweehonderd Border Collies, een waterig februarizonnetje en volop geblaf. Dat waren de ingrediënten voor de Border Collie-wandeling, zaterdag in de Loonse en Drunense Duinen. De deelnemers kwamen uit heel Nederland voor de wandeltocht die begon bij restaurant Bosch en Duin. "Fantastisch om die honden zo blij met elkaar te zien ravotten!"
Geschreven door

Het hondenevenement kent een grote schare trouwe deelnemers. Velen komen voor de derde, de vijfde of zelfs de achtste keer. "Je leert elkaar langzamerhand wel een beetje kennen", zegt een vrouw die in Sint Hubert woont. Zeven honden heeft ze bij zich, waarvan er vijf van haar zijn en twee van haar vriend. "Het is een fantastisch uitje. Zo'n grote club Border Collies, en het speelt allemaal zonder problemen met elkaar."
Geen houden meer aanDat doen ze zeker. Op het moment dat de duinrand wordt bereikt, is er bijna geen houden meer aan. Border Collies hebben veel energie en als de riem dan eindelijk af gaat, rennen alle honden enthousiast door elkaar heen.
FotoreportageOnze fotograaf liep ook mee door de Loonse en Drunense Duinen. De fotoserie is hier te bekijken.
Het hondenvertier zorgt er automatisch voor dat wandelaars met elkaar in gesprek raken. "Ik kom helemaal uit Friesland, zij uit het diepe Zuiden van Limburg. Het is een wonder dat we elkaar kunnen verstaan!", lacht een deelneemster.
Laatste keerDe Border Collie-wandeling wordt voor de elfde keer georganiseerd. En het is - tot groot verdriet van velen - ook de laatste. Organisator John Jansen stopt ermee vanwege gezondheidsproblemen.
"Het regelen van de wandeling kost veel tijd", zegt hij. "We beginnen meestal al een half jaar van tevoren met het aanschrijven van sponsoren. Ik heb een chronische longziekte en het wordt me allemaal teveel.  Heel spijtig, maar het is niet anders", zegt hij.
John hoopt dat anderen het van hem over willen nemen, zodat er volgend jaar toch weer een wandeltocht is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.