Episch: RKC Waalwijk-stadion helemaal nagebouwd met Lego

7 februari 2015 om 20:24 • Aangepast 21 november 2020 om 20:09
nl
Hij heeft hem eindelijk af: het stadion van RKC Waalwijk in Lego. Jourian Bax uit Elshout stak er naar schatting liefst acht maanden tijd en 40.000 Legoblokjes in. Het resultaat komt hoogstwaarschijnlijk bij de Waalwijkse club te staan, zo liet Bax zaterdagavond aan Omroep Brabant weten.
Profielfoto van
Geschreven door

Bax is al vanaf zijn jeugd fan van Lego en RKC Waalwijk. Na het bouwen van onder andere Star Wars-voertuigen was het dan ook tijd om groter te denken. En dus begon hij vorig jaar in de woonkamer van zijn ouders met het nabouwen van het Mandemakers Station.
In eerste instantie was het de bedoeling dat het bij een tribune van het stadion bleef, maar het liep snel uit de hand. Zijn ouders waren niet zo gecharmeerd van de hobby van hun zoon. Met name zijn moeder wilde dat Bax zijn werk op zolder voortzette. Maar met zijn 'charmes' wist hij het voor elkaar te krijgen dat het bouwwerk mocht blijven staan.

Wachten op privacy instellingen...

'Fucking episch'Nu, een paar maanden later, is het Mandemakers Stadion compleet. Het gevaarte is 2,25 bij 1,75 meter en werd vrijdag afgebouwd. Bax stak er zo'n 600 uren en zo'n vijfduizend euro in. Weblog GeenStijl nam als eerste een kijkje en noemt het 'fucking episch' dat het eindelijk af is. Het blog maakte er een reportage over.
Bax is dolblij om het eindresultaat te zien. Hij wil het nu graag bij RKC Waalwijk neerzetten, om de club - die financieel in zwaar weer verkeert - te steunen. "Ik zei een tijd geleden als grapje tegen de club: 'Maak maar vast ruimte.' Sindsdien mailen we over en weer. Het is nu zo goed als zeker dat het bij de club komt te staan", zegt hij trots tegen Omroep Brabant.
Geen grote projecten meerBax hoopt een beetje geld terug te verdienen door reclame in het stadion te verkopen, net als in het echt. Voor een paar euro kunnen belangstellenden hun naam op het stadion krijgen. Onder meer GeenStijl deed dat al.
Maar wat nu? Volgens de Legofanaat volgen er vast meer projecten, maar die zullen wat hem betreft minder groot zijn dan het stadion. "Ik ben maar fan van één club, en dat is RKC Waalwijk. Lego is ook een dure hobby dus zulke grote projecten komen er waarschijnlijk niet meer."
Lees ook: Vijf LEGO-kunstwerken waar een échte liefhebber van moet weten

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.