Onherkenbaar sjansen en dansen op Bal Maskee in Bergen op Zoom - FOTO'S

8 februari 2015 om 18:17
nl
Het Markiezenhof (deze dagen beter bekend als het Hof der Zotheid) in Bergen op Zoom stroomde zaterdagavond vol met een illuster gezelschap. Markiezen en markiezinnen, maar ook ballerina's en hoge hoeden vulden de balzaal voor Bal Maskee: een gemaskerd carnavalsbal.
Geschreven door

De afgelopen dagen konden Bergenaren al genieten van een carnavalstentoonstelling in het Markiezenhof. Twintig kunstenaars zijn aan de slag gegaan voor Sjanzjee, een project om het Bergse stadspaleis te vercarnavaliseren'.
'Bal Maskee'Het hoogtepunt van het project was 'Bal Maskee' zaterdagavond in de Hofzaal en de Tuinzalen. "Geen gewoon gemaskerd bal, maar we willen de historische figuren die ingelijst in het museum hangen als het ware tot leven laten komen. De Markiezen uit hun lijst laten stappen. Een bal in stijl", zei initiatiefnemer Jan Slokkers in de aankondiging. Daar hebben de Bergenaren goed naar geluisterd.
Bekijk het foto-album dat wij maakten.
De balgasten werden de hele avond vermaakt met acts. Zo ontvoerde Dracula regelmatig gasten naar buiten, waar ze op een doodskist door hem en zijn drie maagden werden leeggezogen'. Ook het Berg Blazersensemble, De Vreugdeblomme en andere dans- en muziekgroepen traden op.
DemaskeOm elf uur 's avonds arriveerde de Prins op het bal om het moment demaskee te geven, zodat de Bergenaren eindelijk konden zien met wie ze nu precies op het bal gedanst hadden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.