Mathieu van der Poel slaapt nog nét niet in zijn regenboogtrui, maar geniet met volle teugen

8 februari 2015 om 13:57 • Aangepast 21 november 2020 om 20:09
nl
Een week geleden veroverde Mathieu van der Poel op indrukwekkende wijze de wereldtitel veldrijden. In het Omroep Brabant-radioprogramma Sportlunch blikt hij terug op de week die daarop volgde. "Het was redelijk druk, maar al met al viel het nog mee. Ik heb nog voldoende kunnen rusten tussendoor."
Profielfoto van
Geschreven door

De afgelopen week stond in het teken van huldigingen en interviews. Maar het allermooiste, dat is toch wel die regenboogtrui.
Nog een heel jaar dragen"Het leukste is om telkens opnieuw die trui weer aan te kunnen trekken", vertelt Van der Poel. "Het seizoen duurt nou nog maar drie weken, maar volgend jaar mag ik ‘m weer een heel jaar dragen tot aan het WK."
Trekt de kersverse wereldkampioen die prachtige witte trui stiekem ook aan als ie thuis op de bank zit, of als hij in bed ligt? "Nee", lacht hij. "Zover is het nog net niet gekomen."
In de eerste cross na het WK kwam Mathieu zaterdag pardoes weer als eerste over de meet. "Ik had gisteren gewoon een hele goede dag. Dat je voor de eerste keer in de koers die WK-kleren mag aan trekken, dat is mooi. Ik geloof niet dat je daar harder van gaat rijden, maar het werkt natuurlijk wel goed op je zin om te koersen."

Wachten op privacy instellingen...

Wit wordt viesDie witte kampioenstrui heeft overigens één nadeel. Hij wordt nogal snel vies. Gelukkig is er dan altijd nog ma Van der Poel, die de was doet. "Maar als het echt te smerig is, gaat ie direct de vuilbak in." Gelukkig kreeg hij meerdere truien van de wielerbond, dus heel erg is dat niet.
Zondag komt Mathieu van der Poel alweer in actie, in de Superprestige-veldrit in Hoogstraten. "Ik weet dat het veldritseizoen nog drie weken is, en ik wil dat wel nog mooi afsluiten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.