Promovendus Willem II droomt stilaan van Europa: ‘Met zo’n spirit moet je wel omhoog kijken’

8 februari 2015 om 19:09
nl
In een jaar tijd van de Jupiler League naar Europees voetbal. Het is nog ver weg voor promovendus Willem II, maar na de eclatante 3-0 overwinning op Heracles Almelo zijn de play-offs om een Europees ticket in ieder geval een reële gedachte geworden. “We voelen ons goed en we kijken omhoog.”
Geschreven door

Willem II boekte in een uitverkocht huis een overtuigende zege op een zwak Heracles Almelo, de Tilburgers melden zich nu met dertig punten in het linkerrijtje. Een veilige marge ten opzichte van de gevarenzone, de Tilburgers kijken alleen nog maar omhoog. Of de play-offs om Europees voetbal nu het volgende doel is? Trainer Jurgen Streppel: “We gaan daar deze week over praten. Maar als je zo speelt, met zo’n spirit, dan moeten we omhoog kijken.”
Armenteros breekt de banWillem II rekende in rap tempo af met een aantal thema’s die de afgelopen weken in de selectie waren gekropen. Er werden veel kansen gemist en topschutter Samuel Armenteros stond alweer zeven wedstrijden droog. Juist hij maakte na een kwartier de openingstreffer. “Het is altijd lekker om weer te scoren. Ook voor jezelf. Lekker snel, beter dan een laat doelpunt. We hebben nu dertig punten en het gevoel dat we niet meer in gevaar komen. We voelen ons goed, zijn fit en kijken omhoog.”
Na de treffer rende de spits naar zijn trainer om met een grijns naar de binnenkant van zijn voet te wijzen. Daarmee refereerde Armenteros aan de kans die hij woensdag tegen FC Utrecht kreeg. Een kopie van de goal tegen Heracles Almelo, alleen toen faalde hij op opmerkelijke en jammerlijke wijze. “Er waren wel wat geintjes hier en daar in de groep natuurlijk. De trainer zei: godverdomme, die had ik zelfs nog gemaakt. Hij deed het op de training voor. Dat doe je gewoon zo, zei hij. Binnenkantje voet. Toen heb ik vandaag maar weer laten zien hoe het moet.”
Jurgen Streppel, een trainer die de wind momenteel in de rug heeft, kon er allemaal niet te zwaar aan tillen. “We hebben hartelijk gelachen om die gemiste kans. Ik deed het even voor ja. Het was nog een klein doeltje ook. In een ver verleden ben ik ook nog spits geweest hè.”
Cabral in de basisStreppel had tegen Heracles een basisplaats ingeruimd voor Jerson Cabral, die de voorkeur kreeg boven Ben Sahar. “Hij verdiende het omdat hij het in het tweede team goed heeft gedaan de afgelopen weken.” De buitenspeler werkte hard, moest veel verdedigende arbeid leveren en kon na afloop alleen ontevreden zijn over het rendement. “Iets meer dreiging mocht zeker. Ik had twee voorzetten voor de goal. Dat is veel te weinig natuurlijk.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.