Alleen maar babymelkpoeder kopen verboden bij Jumbo

9 februari 2015 om 07:01
nl
Een aantal vestigingen van de Veghelse supermarktketen Jumbo in Nederland verkoopt alleen nog bussen Nutrilon babymelkpoeder aan klanten die voor minimaal 10 tot 25 euro aan andere boodschappen doen. De supermarkten hopen zo handelaren te weren die de melkpoeder inslaan om die vervolgens aan China door te verkopen, aldus Trouw.
Geschreven door

Die handelaren kopen sinds een paar jaar blik voor blik op, waardoor Nederlandse ouders grote moeite hebben om babyvoeding aan te schaffen. Eerdere maatregelen om het opkopen tegen te gaan, bleken niet afdoende.
Eigen beleidVolgens een woordvoerder van Jumbo gaat het om een maatregel die zo en en dan in enkele winkels wordt toegepast. "Soms voeren ondernemers lokaal een eigen beleid om ervoor te zorgen dat de klant zo min mogelijk misgrijpt."    Supermarkten en drogisten kampen regelmatig met een tekort aan babymelkpoeder in de schappen. Vooral Chinezen kopen enorme partijen babymelkpoeder op waardoor de schappen vaak leeg zijn.
Giftige stofDe opkooppraktijken en de daaruit voortvloeiende schaarste aan Nederlandse babymelkpoeder begonnen in 2008, toen in China de giftige stof melamine werd aangetroffen in een lokaal product. Zes baby's stierven en zo'n 300.000 kinderen werden ziek.
Sindsdien vertrouwen Chinezen de merken van eigen bodem niet meer en is de handel in Nederlandse bussen babyvoeding booming business. Nederland telt 175.000 baby's, China meer dan 20 miljoen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.