Oorzaak spoorchaos die onder meer treinverkeer Den Bosch ontregelde is raadsel voor ProRail

9 februari 2015 om 07:20
nl
Spoorbeheerder ProRail heeft geen flauw idee wat er precies misging, toen er vorige week maandag plotseling geen trein meer reed. Het zou morgen zo weer kunnen gebeuren. Dat zeggen diverse bronnen bij de spoorbeheerder, aldus De Telegraaf.
Geschreven door

Reizigersorganisaties en de NS maken zich daar grote zorgen over. Ondertussen begint het personeel van ProRail het vertrouwen in de leiding te verliezen. Het treinverkeer was vorige week maandag tussen Den Bosch en Utrecht ernstig ontregeld. Ook op het station van Breda waren veel problemen.
Slechte aansturing"Dat ProRail nog steeds niet weet wat er is gebeurd, geeft aan dat de ICT-afdeling van ProRail slecht wordt aangestuurd", zegt voorzitter Arriën Kruyt van reizigersvereniging Rover. Hij eist ingrijpen bij de top van de computerafdeling, te meer daar de afgelopen jaren voor honderd miljoen euro is geïnvesteerd in nieuwe computersystemen.
De fout zou veroorzaakt zijn door een fout in de software van de computersystemen van ProRail. Dat schreven verschillende media eerder.
ArgwaanDe leiding van ProRail heeft de NS-top proberen gerust te stellen, maar bij het spoorbedrijf zijn ze argwanend dat het treinverkeer niet opnieuw ineens stil kan vallen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.