Vermist meisje (15) dat bij 39-jarige man werd gevonden in Portugal komt uit Breda

9 februari 2015 om 08:51
nl
Een 15-jarig meisje uit Breda dat al een week werd vermist, is in Portugal gevonden in het gezelschap van een 39-jarige Nederlander. Volgens Portugese media had hij het meisje ontvoerd.
Geschreven door

De man was een week geleden met het meisje naar het zuiden gereden in zijn groene Volkswagen Polo. Dat meldt het AD maandag.
VerkeerscontroleDonderdagmiddag liep hij tegen de lamp bij een verkeerscontrole in Albufeira, in de Algarve. Volgens de krant Diára de Notías had de Nederlander een grote hoeveelheid geld bij zich.  Wat er precies is gebeurd, is nog onbekend.
De man is na verhoor overgebracht naar de gevangenis en het kind is opgevangen. Zij komt naar verwachting maandag of dinsdag terug naar Nederland. De man is voorgeleid. De rechtbank heeft zijn uitlevering naar Nederland gelast.
'Extreem zenuwachtig'De politie wil niet veel kwijt over de zaak in verband met de privacy van het kind. Het kind is uit huis geplaatst en staat onder toezicht van een voogd. Die sloeg alarm toen het meisje er drie weken geleden vandoor ging met de man. De twee kenden elkaar.
Toen na een telefoontje bleek dat de twee in het buitenland zaten, werd er een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd. Volgens de Portugese politie was de man 'extreem zenuwachtig' toen hij werd gecontroleerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.