Een minuut stilte voor vermiste schipper Rick Broekmeulen tijdens carnaval in Moerdijk - Omroep Brabant
Video

Een minuut stilte voor vermiste schipper Rick Broekmeulen tijdens carnaval in Moerdijk

9 februari 2015 om 13:16 • Aangepast 21 november 2020 om 20:08
nl
Wachten op privacy instellingen...
In Moerdijk wordt zaterdag voorafgaand aan de carnavalsoptocht een minuut stilte gehouden voor Rick Broekmeulen. De 35-jarige schipper wordt sinds donderdagavond vermist nadat zijn schip omsloeg op de Westerschelde. Zijn vader Henk Broekmeulen en een 18-jarige stagiaire uit Klundert overleefden het ongeluk.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens voorzitter John Kanters van carnavalsvereniging De Spieringkruiers maakt de vermissing van de schipper diepe indruk in het dorp. Zaterdag om één uur wordt er daarom stilgestaan bij het drama. "Er zal een korte toespraak en een minuut stilte worden gehouden in het café voordat het carnaval begint", aldus Kanters.
'Overwegen om carnavalsfeest aan te passen' Ook basisschool De Klaverhoek in Moerdijk overweegt het carnavalsfeest dit jaar aan te passen. Op de school zitten de zoon (5) en de dochter (7) van het gezin Broekmeulen.
"We nemen in de loop van de week een definitief besluit over de festiviteiten op school. We overleggen met de familie hoe we er zo respectvol mogelijk mee om zullen gaan", aldus directeur Jack Boomaars van de school. Dinsdagavond stelt de basisschool leerlingen en ouders in de gelegenheid om hun steun te betuigen aan het gezin.

Wachten op privacy instellingen...

Maandag wordt er weer gezocht naar het lichaam van de schipper. Twee boten met sonar zoeken de zeebodem af en er worden dregmiddelen ingezet. Volgens Ed Kraszewski, woordvoerder waterpolitie, wordt aan het eind van de dag geëvalueerd of verder zoeken zin heeft. "We bekijken het per dag. We hopen dat we de schipper vinden, zodat de familie afscheid kan nemen."
Auto wel gevondenMet behulp van sonar stuitte de waterpolitie zondag wel op de auto van Rick Broekmeulen. Het zwaar beschadigde beunschip 'De Rick' werd zaterdag volledig doorzocht in de Autricehaven bij Westdorpe. Het stuurhuis werd daarbij opengeknipt. Het stoffelijk overschot van de schipper werd niet aangetroffen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.