Ernstig verwaarloosde hond met grote bult gedumpt in Vught, baasje spoorloos - Omroep Brabant

Ernstig verwaarloosde hond met grote bult gedumpt in Vught, baasje spoorloos

9 februari 2015 om 14:42
nl
Een ernstig verwaarloosde hond is zondagmiddag aangetroffen in de Glorieuxlaan in Vught. Een bewoner ontdekte de pup toen hij zijn vuilnis buiten ging zetten. Het beestje had een enorme bult en een wond. Ook liep de pup kreupel. Na een lange belronde ontfermde dierenarts Mariëlle de Rooij van 4voeters Dierenkliniek uit Vught zich over het beestje: "Normaal behandelen we geen dieren zonder eigenaar, maar dit hondje had dringend hulp nodig."
Geschreven door

"Iedereen werd gisteren gebeld, maar ik was de enige die opnam", aldus De Rooij. "Maar er moest wat gebeuren."
'Hondje heeft bij me overnacht'De Rooij heeft het beestje zondagavond verzorgd. "Ik heb hem eerst behandeld voor zijn wonden. Zo heb ik het vocht uit de bult laten lopen. Daarna heb ik hem ontwormd. Wellicht dat het hondje gebeten is. De bult kan een reactie zijn op meerdere dingen."  
Het hondje mocht de nacht bij Mariëlle de Rooij doorbrengen. "Maandag heb ik hem naar het Dierentehuis in Den Bosch gebracht. In het asiel zal hij goed medisch worden onderzocht."
Volgens Jolande van Daalen van Dierentehuis 's-Hertogenbosch maakt het hondje het goed. "Maandag heeft hij nog wel last gekregen van zijn bult en kwam deze gedeeltelijk terug. Maar hij wordt nu goed behandeld. Het hondje is verder heel sociaal. "
Nieuw baasje? De pup is wel is wel gechipt maar niet geregistreerd. "We weten wel bij welke dierenarts het hondje is geregistreerd, hopelijk levert dat iets op. Maar het lijkt erop dat de pup op straat is gedumpt."
De Rooij hoopt dat iemand anders zich binnenkort over het hondje gaat ontfermen. "Maar hopelijk krijgt het hondje snel een nieuw baasje. Dat verdient het beestje." Van  Daalen is het hier mee eens. "De mogelijk eigenaar kan zich binnen veertien dagen melden. Anders wordt het beestje elders ondergebracht."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.