'Wietcrimineel' Patrick B. moet de cel in voor handel in illegale cd's en dvd's

9 februari 2015 om 15:23
nl
De rechtbank in Breda heeft maandag twee mannen veroordeeld voor grootschalige illegale handel in cd's en dvd's. Een van de mannen is 'wietcrimineel' Patrick B. uit Den Bosch, die betrokken zou zijn geweest bij verschillende wietplantages.
Geschreven door

Patrick B. kwam eind vorig jaar nog in het nieuws toen Omroep Brabant onthulde dat hij een vergunning had gekregen om 116 garageboxen te bouwen in Den Bosch. Hij was eerder een van de huurders van sekshuis Badda Bing in Hulten, toen daar in 2013 een hennepkwekerij werd opgerold. Later werd hij ook opgepakt bij de ontmanteling van een hennepkwekerij in Rijen.
Twaalf en vijftien maanden celDe 46-jarige B. kreeg twaalf maanden celstraf opgelegd, waarvan zes voorwaardelijk. Ook een 42-jarige Tilburger moet de cel in. Hij kreeg vijftien maanden opgelegd, waarvan eveneens zes maanden voorwaardelijk.
Masterbox-bundelDe dvd’s waarin gehandeld werd, stonden bekend onder de naam Masterbox. Dat was een maandelijks verschijnende bundel van elf dvd's, met daarop de nieuwste films én een cd met de nieuwste muziek. De Masterbox-bende werd in 2010 opgerold. Patrick B. was aan het eind van de vorig eeuw ook al verantwoordelijk voor het uitbrengen van de illegale Hit Explosion-cd’s.
Justitie had eerder achttien maanden cel tegen beide mannen geëist.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.