Inbrekers hebben spijt: brengen gestolen spullen terug naar Bijl Groentechniek, inclusief bloemetje

9 februari 2015 om 16:34
nl
Twee vermeende Tilburgse inbrekers deden maandagochtend iets bijzonders. Ze hadden zoveel spijt van hun inbraak bij Bijl Groentechniek in Galder, dat ze de gestolen tuingereedschappen terugbrachten, mét een bloemetje erbij. Het duo bood excuses aan voor de inbraak, maar is wel door de gewaarschuwde politie opgepakt.
Geschreven door

Zondag rond half zes 's ochtends werd er ingebroken bij het bedrijf. Er was een raam ingeslagen. "Alles was aan gruzelementen", vertelt eigenaar Bram Bijl. Er was voor bijna vierduizend euro aan trimmers, kettingzagen en bladblazers gestolen.
'Veel spijt'De inbrekers stonden duidelijk op de bewakingscamera. Bijl zette een beeld daarvan op Facebook gezet. Het bericht is duizenden keren gedeeld. Inmiddels heeft hij de foto verwijderd.
Maandagochtend stonden de twee Tilburgers van 27 en 32 jaar plots op de stoep met een bloemetje. "Ze hadden er heel veel spijt van. Ik had niet de indruk dat het gewiekste en ervaren inbrekers waren", zegt Bijl. Het is niet duidelijk of de mannen zich hebben gemeld omdat ze hun foto op internet hebben gezien.
Rol Tilburgers onderzocht"Je kan bijna niet kwaad meer om ze zijn," zegt Bijl. "Ze hebben wel het lef om naar je toe te komen." Hij belde vervolgens wel de politie, die de mannen heeft ingerekend. "Ik vind het heel bijzonder," zegt Bijl.
Het is nog niet zeker of de twee mannen ook echt de inbrekers zijn. Een politiewoordvoerder laat weten dat dat nog uit de beelden moet blijken. De politie onderzoekt de rol van de Tilburgers bij de inbraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.