Wereldkampioenen zaalhockey gehuldigd in Nieuwegein: 'Gruwelijk vet!'

9 februari 2015 om 19:25
nl
De wereldkampioenen zaalhockey zijn maandagavond gehuldigd in Nieuwegein. Afgelopen weekend werden zowel het Nederlands dames- als het herenteam wereldkampioen in het Duitse Leipzig. Een unieke prestatie want het herenteam wist het nooit verder te schoppen dan een vijfde plaats.
Geschreven door

Bij de dames deden de Brabantse hockeysters Vera Vorstenbosch, Karin den Oude en Lieke Hulsen mee.
Hulsen was maandagavond nog bij aankomst in Nederland nog altijd in de wolken. "Ik ben megatrots op het hele team. We hebben er zo hard voor getraind en dat het dan lukt, geweldig. Er gebeurde zoveel in de finale. We stonden achter en in de laatste minuut maakten we nog gelijk. Daarna waren er shoot-outs waarin onze keepster gewoon drie ballen stopt. Gruwelijk vet."
'Eindelijk horen we erbij'In het herenteam waren Robbert van de Peppel en Caspar van Dijk van de partij namens Brabant. Het was voor het eerst dat het herenteam wereldkampioen werd in de zaal.
"Tot nu toe was de vijfde plek ons beste resultaat. Vrij bijzonder dat we nu wereldkampioen zijn. Zeker voor Nederland dat totaal geen zaalhockeyland is. Eindelijk horen we erbij", aldus Eindhovenaar Caspar van Dijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.