Zoektocht naar vermiste schipper Rick Broekmeulen (35) uit Moerdijk gestopt

9 februari 2015 om 20:08 • Aangepast 21 november 2020 om 20:07
nl
De zoektocht naar de vermiste schipper Rick Broekmeulen uit Moerdijk is maandagavond definitief gestopt. Maandag is nog met sonar en een dreg, een soort anker, naar de 35-jarige man gezocht, maar zonder resultaat.
Profielfoto van
Geschreven door

De schipper werd vermist nadat zijn schip donderdagnacht omsloeg op de Westerschelde .In dat schip is zaterdag ook naar de schipper gezocht.

Wachten op privacy instellingen...


Geen opties meer openNu het schip en de plek van het ongeluk en de omgeving daarvan zijn uitgekamd, zijn er voor de politie geen opties meer over. Ed Kraszewski van de Landelijke Eenheid: "Als je verder gaat, kun je bijna letterlijk alle kanten op. Je hebt daar overal geulen, diepere gaten, veel stroming door eb en vloed. En dan kan een lichaam alle kanten op. En hoe jammer ook, we kunnen niet de hele bodem van de Schelde afzoeken."
De boot werd donderdagnacht geladen door een zandzuiger, toen hij rond middernacht plotseling kapseisde. De vader van Rick kon na acht uur worden gered omdat hij zichzelf in veiligheid had gebracht in een luchtbel in het schip. Ook een matroos uit Klundert kon worden gered.
Geen andere keusRick's familie kreeg maandag te horen dat de zoektocht naar hun zoon ophoudt. Kraszewski: "We begrijpen natuurlijk dat dat vreselijk is voor de familie. Vermist is nog erger dan dood zegt men wel eens. Maar in dit geval hebben we geen andere keus. Douane, Rijkswaterstaat en politie zullen de komende tijd wel extra alert zijn."
Dorp leeft meeBurgemeester Jac Klijs van Moerdijk bezoekt dinsdag de getroffen familie om zijn steun te betuigen. In Moerdijk wordt zaterdag voorafgaand aan de carnavalsoptocht een minuut stilte gehouden voor Broekmeulen. Volgens voorzitter John Kanters van carnavalsvereniging de Spieringkruiers zal de optocht uit de buurt van het huis van de schipper en zijn gezin blijven.
Dinsdagavond vanaf zeven uur is er op basisschool De Klaverhoek een bijeenkomst waar inwoners van Moerdijk hun steun kunnen betuigen aan de familie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.