Minister Jeroen Dijsselbloem uit Eindhoven: 'Ik haal vaak positieve voorbeelden uit Brabant'

9 februari 2015 om 21:54
nl
Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem uit Eindhoven noemt de Brabantse economie dynamisch. "Eindhoven is een voorbeeld van economische opleving in Nederland", zegt hij in een gesprek met Omroep Brabant.
Geschreven door

Jeroen Dijsselbloem werd geboren in Eindhoven en ging daar ook naar de middelbare school. Sinds 2012 is hij minister van Financiën in het kabinet-Rutte II. Veel van zijn familieleden wonen nog in onze provincie, hij houdt de Brabantse economie dan ook nauwlettend in de gaten: "Ik haal vaak positieve voorbeelden uit Brabant. In Brabant gaan mensen ontspannen met elkaar om, daar heb je veel aan in de politiek."
West-BrabantDijsselbloem noemt met name West-Brabant als regio waar veel interessants gaande is op economisch gebied. Dat na de ontslaggolven in de industrie daar de afgelopen jaren. Bij Philip Morris in Bergen op Zoom werden honderden mensen ontslagen. "De werkgelegenheid heeft daar een duw gekregen. Maar er zijn toch ook nieuwe ontwikkelingen."
Dijsselbloem doelt dan op groene chemie, de zoektocht naar alternatieve grondstoffen voor chemie in plaats van aardolie. "Daarmee kun je je onderscheiden van andere regio's."
VerkiezingenMet het oog op de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen in maart vindt Dijsselbloem het belangrijk de opgaande economische lijn vast te houden: "Als kabinet zijn we blijven investeren, dus daar moeten we de vruchten van gaan plukken. Dan is politieke stabiliteit van belang, dat willen we als PvdA nu gaan realiseren."
Dijsselbloem gaat met het oog op de verkiezingen ook met een rode roos langs de deuren: "Dat is toch een leuke manier om met mensen in gesprek te komen."
Lees alles over de naderende Statenverkiezingen op omroepbrabant.nl/brabantkiest

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.