Video

Duur verlies FC Oss bij concurrent VVV-Venlo

9 februari 2015 om 22:55
nl
In de strijd om een plaats in de play-offs heeft FC Oss een dure nederlaag moeten slikken. Tegen directe concurrent VVV ging de ploeg in Venlo met 2-1 onderuit, waardoor de Limburgers in de stand op gelijke hoogte met de Ossenaren kwamen. Het enige doelpunt van FC Oss kwam op naam van Istvan Bakx.
Geschreven door

Na het vertrek van topscorer Kevin van Veen is er weinig aan de speelwijze van FC Oss veranderd. De ploeg blijft verzorgd voetbal spelen, waarbij de kansen - en daarmee de doelpunten - uiteindelijk vanzelf komen.
Gelukkig doelpuntHoewel de mannen van trainer Boessen het bij vlagen lastig hadden met VVV, bleef FC Oss in balbezit keurig combineren, daarbij af en toe een prima kans creërend. Het openingsdoelpunt van Oss kwam desondanks nogal gelukkig tot stand: VVV'er Promes speelde verkeerd terug op zijn doelman, Oss-aanvaller Istvan Bakx profiteerde koelbloedig van het buitenkansje (0-1).
Na de pauze werd het duel rommeliger, waarbij mogelijkheden spaarzamer werden. Als er al momenten van opwinding waren, kwamen ze meestal tot stand na standaardsituaties en op naam van VVV.
Koopmans kansloosZo moest FC Oss-doelman Luuk Koopmans tot het uiterste gaan om een vrije trap van Nijholt uit het doel te ranselen. De keeper was echter kansloos, toen Aziz Khalouta vlak voor zijn neus opdook en de bal in het doel kopte (1-1).
Amper drie minuten later moest Koopmans opnieuw vissen, alweer kon hij daar niets aan doen en ook nu heette de doelpuntenmaker Khalouta. De aanvaller veranderde een vrije trap van Nijholt van richting en daarmee buiten bereik van de keeper in de goal (2-1).
Boessen: 'Toch trots'Als voormalig trainer van VVV had Wil Boessen graag in Venlo gewonnen: "Dat was een mooi geschenk geweest", zei Boessen.
"Zeker kijkend naar de periodetitel, waarvoor we dan mee konden doen. Maar toch ben ik trots op die ploeg, die week in, week uit  laat zien fantastisch te kunnen spelen. Maar helaas nog geen negentig minuten. Dat heeft te maken met een stukje jeugdigheid in de ploeg. Ik zie ze daar wel in groeien. Dan is het schlemielig zoals het vandaag is gelopen, met het tweede doelpunt dat afketst via het lichaam van Khalouta."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.