Best wil kunstwerk ‘De Mol’ behouden: ‘ijzersterk PR-middel’ - Omroep Brabant
Video

Best wil kunstwerk ‘De Mol’ behouden: ‘ijzersterk PR-middel’

9 februari 2015 om 23:54
nl
De gemeenteraad van Best wil het kunstwerk De Mol behouden. Het metershoge kunstwerk bij het spoor staat symbool voor de strijd die gemeente ooit won van de NS en ProRail, voor de aanleg van een ondergronds spoor. Maar het beeld is beschadigd, er zitten barsten in de huid van De Mol. Maandagavond vergaderde de gemeenteraad over De Mol, later deze maand wordt een besluit genomen.
Geschreven door

Kunstenaar Tom Claassen kwam maandagavond zelf naar Best om de discussie van de gemeenteraad over het beeld aan te horen. Hij was een gelukkig man na afloop: “Er zijn goede vragen gesteld.”
Proces dingenOp de vraag hoe het kunstwerk barsten heeft kunnen krijgen, zegt hij: “Proces dingen, noem het maar zo, anders wordt het een heel lang verhaal.” De kunstenaar zegt geen flauw idee te hebben hoeveel het herstel van De Mol gaat kosten.
Dat Best aan De Mol is gehecht, werd wel duidelijk tijdens de discussie in de gemeenteraad. “Ik was van de week in Maastricht en daar legden ze de link tussen Best en De Mol, dus De Mol is van enorme publicitaire waarde voor Best gebleken, beter dan welke PR-campagne ook”, zegt raadslid Jo van den Boogaard van Jongerenpartij Jo. Volgens hem is het ook een geliefde ontmoetingsplek in Best.
TegenprestatieWethouder Peet van de Loo gaat er vanuit dat de gemeenteraad op 23 februari stemt voor het behoud van De Mol. “De kunstenaar moet wel een bijdrage leveren, als tegenprestatie zou hij kunstwerken aan Best moeten leveren, omdat hij de reparatie zelf niet kan betalen”.
Ook de wethouder kan nog niet zeggen wat het opknappen van De Mol gaat kosten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.