Video

FC Eindhoven verliest geheel onnodig van Almere City FC

9 februari 2015 om 23:59
nl
FC Eindhoven heeft in Almere een geheel onnodige nederlaag geleden tegen Almere City FC. De ploeg van Jean-Paul de Jong was lange tijd heer en meester, maar gaf de wedstrijd in het laatste half uur uit handen: 2-1 voor Almere City FC.
Geschreven door

De Eindhovenaren moesten het zonder Chiro N'Toko doen. De centrumverdediger was niet wedstrijdfit. Sebastiaan de Wilde was zijn vervanger. FC Eindhoven begon goed aan de wedstrijd. Al na acht minuten opende Fries Deschilder de score, na een voorzet van Tom Boere en geklungel bij de verdediging van Almere City FC.
FC Eindhoven had genoeg mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen, maar Almere-doelman Agil Etemadi zorgde er met een aantal goede reddingen voor dat het 1-0 bleef in de eerste helft.
Gelijkmaker komt uit de lucht vallenNa rust leek FC Eindhoven de wedstrijd onder controle te hebben. De gelijkmaker van Almere City FC kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. In de zestigste minuut scoorde Sander Keller gelijk uit een corner van Ricardo Kip.
Na de gelijkmaker was FC Eindhoven de grip kwijt op de wedstrijd. Almere City FC drukte steeds meer zijn stempel op de wedstrijd. Eindhoven mocht blij zijn dat het niet alsnog verloor. Hoefdraad mocht uithalen aan de rand van de zestien meter en schoot rakelings naast.
Vlak voor tijd was de deceptie voor FC Eindhoven compleet. Tim Receveur scoorde de overwinningstreffer voor Almere City FC.
'Heel zuur dat we dit weggeven'Doelpuntenmaker Fries Deschilder kon na afloop niet bevatten dat Eindhoven de zege uit handen gaf. “In de eerste helft hebben we kansen genoeg. We moeten met 2-0, 3-0 voorstaan. In de zestigste minuut komt de gelijkmaker uit de lucht vallen. Het is heel zuur dat we het zo uit handen geven.”
Door het verlies van FC Eindhoven komt Roda JC weer op plaats twee in de Jupiler League. De Limburgers wonnen van FC Volendam.
Deschilder: “In drie dagen tijd verspelen we zes punten op Roda en wordt het moeilijk om die tweede plaats weer op Roda te heroveren. Ik denk dat we binnenkort eens moeten samen zitten en goed kijken waar het fout is gegaan. We hebben de eerste helft super gespeeld, dat moeten we meenemen naar de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.”
'Dit mag ons niet overkomen'Ook trainer Jean-Paul de Jong zag dat zijn ploeg zestig minuten heer en meester was. “Na de 1-1 werd het een hele andere wedstrijd. Almere City ging er weer in geloven. Wij namen daarbij minder het initiatief. Toch probeerden we de overwinning alsnog te forceren, maar de bal werd of geblokt of de eindpass kwam niet goed aan. Aan het einde van de wedstrijd geven we de tegentreffer van Almere gewoon weg. Dit mag en moet ons niet overkomen, zeker niet hoe we deze wedstrijd gedomineerd hebben.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.