Overste Bredase congregatie over van ontucht verdachte pater: 'Rome doet onderzoek naar hem'

10 februari 2015 om 10:19
nl
Er loopt binnen de katholieke kerk al jaren een onderzoek naar de van ontucht verdachte pater Jan van D. Dat zegt overste Schakenraad van de Bredase congregatie Priesters van het Heilig Hart van Jezus. "De kwestie ligt sinds vorig jaar januari bij de Congregatie voor de Geloofsleer in Rome."
Geschreven door

De overste reageert op het verhaal van tv-programma Brandpunt, dat meldt dat de van misbruik verdachte pater uitgezonden is naar Brazilië en daar al jaren illegaal een weeshuis runt.
'Weeshuis was eigen initiatief'Volgens overste Schakenraad is dat weeshuis geheel op eigen initiatief van de pater opgezet, maar destijds wel met steun van de congregatie. "We hebben een aantal jaar geleden gezegd dat hij er mee moest stoppen." Het onderzoek naar de Vlaamse pater is volgens Schakenraad gestart, omdat er beschuldigingen van seksueel misbruik kwamen, vooral vanuit België.
De belangenvereniging van misbruikslachtoffers (KLOKK) wil dat de Bredase congregatie de pater onmiddellijk terughaalt uit Brazilië, maar de congregatie voelt daar weinig voor. "Die beslissing ligt in Rome. Dat wachten we af. We willen geen tekort doen aan de slachtoffers, maar we willen ook in de gaten houden hoe het met de pater gaat. Hij is nog niet schuldig bevonden", aldus overste Schakenraad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.