Video

Eigenaar verwaarloosde hond met grote bult in Vught lijkt bekend: Dierenpolitie ingeschakeld

10 februari 2015 om 11:47
nl
De eigenaar van de verwaarloosde puppy in Vught lijkt bekend. De oorspronkelijke eigenaar van het beestje zegt de hond een maand geleden te hebben doorverkocht aan een man uit Vught. Die zou de hond hebben verwaarloosd. De Dierenpolitie onderzoekt de zaak.
Geschreven door

"We denken te weten wie het is", zegt Marielle de Rooij van 4Voeters Dierenkliniek in Vught voorzichtig. Zij boog zich afgelopen weekend over het hondje dat verwaarloosd werd gevonden op straat. Maandag werd het beestje overgebracht naar het dierentehuis in Den Bosch. Daar sterkt de puppy momenteel aan.
Bult wordt weer groterHet hondje werd gevonden met een grote bult. Het bleek te gaan om een enorme vochtophoping. Dierenartsen hebben maandag al een flinke hoeveelheid vocht uit het lichaam van het dier gehaald. Dinsdag werd de bult echter weer groter en moet de puppy waarschijnlijk weer behandeld worden. "Toch gaat het best goed met hem. Hij speelt hier vrolijk op kantoor", zegt Jolanda van Daalen van het dierentehuis.
Via de oorspronkelijke eigenaar lijkt de huidige eigenaar van de puppy bekend. Het beestje is elf weken oud, maar een maand geleden al verkocht door de eigenaar. "Ik heb de puppy verkocht aan een man uit Vught. Hem heb ik na de berichten opgebeld en het lijkt erop dat hij de hond heeft verwaarloosd", claimt oorspronkelijke eigenaar Danny uit Tilburg.
Hond blijft bij dierentehuisDe zaak is ondergebracht bij de Dierenpolitie. In afwachting van het onderzoek blijft de puppy voorlopig bij het dierentehuis in Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.