Laatste wens in vervulling voor zieke schrijfster van dankbrief aan haar kanker

10 februari 2015 om 11:53
nl
Veel wensen heeft Eveline Koopmans (31) uit Eindhoven niet meer voordat ze overlijdt aan de ziekte kanker. Ze is dankbaar voor de ziekte, schreef ze eerder in een open brief. Maar ze had wel één wens: een dag organiseren voor zieke kinderen. Dankzij honderden donaties kan die wens binnenkort in vervulling gaan.
Geschreven door

Eveline is al drie jaar ziek en heeft te horen gekregen dat ze niet lang meer te leven heeft. Hoe vreemd het misschien ook klinkt: ze is dankbaar voor wat de ziekte haar gebracht heeft. "Als ik alles terug had kunnen draaien en dit nooit mee had hoeven maken, had ik het oprecht nooit anders willen doen", zei ze eerder tegen Omroep Brabant.
DonatiesAmper een maand geleden lanceerde ze een platform waarop mensen konden doneren voor, zoals Eveline het noemt, haar 'eindshow'. Dat betekent niets anders dan haar uitvaart. "Door mijn ziekte heb ik geen uitvaartverzekering mogen afsluiten en mijn familie en vrienden hebben genoeg geld uitgegeven aan mijn zorg. Zelf heb ik al tijden geen salaris meer", zei de Eindhovense hierover.
Maar haar eindshow bestond uit meer. "Ik heb veel kinderen met kanker ontmoet. Dat vind ik heel schrijnend." De donaties stroomden binnen en inmiddels is al een groot deel van het benodigde geld opgehaald. "Het mooie is dat donateurs via sociale media kunnen zien hoe die dag is verlopen. Het is mijn laatste droom die verwezenlijkt zal worden."
DankbaarStrijdbaar en zelfverzekerd begon Eveline aan het bouwen van haar laatste wens. En het is gelukt: over de 250 donaties zijn binnengekomen en de teller loopt nog steeds. "Het is ongelooflijk. Hartverwarmende woorden en gulle donaties waar ik enorm dankbaar voor ben", schrijft Eveline op de actiesite.
Hoewel haar doel is bereikt, blijven donaties welkom. "Hoe meer geld er opgehaald wordt, hoe meer kinderen zich voor één dag geen patiënt hoeven te voelen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.