NAC Breda vergeet tewerkstellingsvergunning voor Miloš Zukanovic, club moet vrezen voor puntenaftrek

10 februari 2015 om 12:33 • Aangepast 21 november 2020 om 20:07
nl
De KNVB start een onderzoek naar NAC Breda-speler Miloš Zukanovic. De voetballer heeft drie eredivisieduels gespeeld zonder tewerkstellingsvergunning. Dat mag niet, waardoor de club uit Breda moet vrezen voor puntenaftrek.
Profielfoto van
Geschreven door

Zukanovic kwam in januari over van de Servische club FK Crvena Zvezda en heeft de Kroatische nationaliteit. Wettelijk geldt dat werkgevers voor werknemers met de Kroatische nationaliteit over een tewerkstellingsvergunning moeten beschikken en Zukanovic heeft deze vergunning dus niet.

Wachten op privacy instellingen...

Onderzoek naar verwijtbaarheid NAC BredaZukanovic speelde voor NAC mee in de wedstrijden tegen Willem II, Excelsior en PSV. De KNVB heeft een onafhankelijke onderzoeker ingesteld om te oordelen in deze zaak. Het onderzoek richt zich erop in hoeverre NAC iets te verwijten valt. Aan de hand daarvan wordt ook een eventuele strafmaat opgelegd.
De club uit Breda kan volgens een woordvoerder van de KNVB in de minst slechte situatie een officiële berisping verwachten. Het meest slechte scenario voor de club uit Breda is punten in mindering. Onbekend is nog wanneer er uitspraak in deze zaak komt.

Wachten op privacy instellingen...

NAC doet geen mededelingenNAC Breda laat op de officiële clubwebsite weten geen mededelingen te doen, zolang het onderzoek van de voetbalbond loopt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.