Video

20 jaar cel Siamak S. voor doodschieten Youssef Sabbahi tijdens kickboksgala The Battle of Zijtaart

11 februari 2015 om 14:49 • Aangepast 21 november 2020 om 20:06
nl
Siamek S. is bij het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot twintig jaar cel voor een dodelijke schietpartij in november 2012 in Zijtaart. Het hof achtte S. schuldig aan het doodschieten van Youssef Sabbahi uit Veghel tijdens het kickboksgala The Battle of Zijtaart.
Profielfoto van
Geschreven door

S. schoot ook Nabil, de broer van Youssef, neer. Deze man raakte zwaargewond. De schoten vielen bij een ruzie. Twee weken geleden werd in hoger beroep achttien jaar gevangenisstraf geëist voor doodslag en poging tot doodslag.

Wachten op privacy instellingen...

CassatieDe advocaat van Siamek S. kondigde al aan in cassatie te gaan als het Hof een hogere gevangenisstraf zou uitspreken. In dat geval kan het nog geruime tijd duren voordat deze zaak juridisch gezien helemaal is afgerond. De Hoge Raad in Den Haag gaat zich er dan over buigen. Voor de nabestaanden zou een verlenging van de gerechtelijke procedure een zware domper zijn.
Beide delicten bewezenDe rechtbank in Den Bosch achtte eerder beide delicten eveneens bewezen, maar veroordeelde Siamak tot zestien jaar voor doodslag en poging tot doodslag. Zowel de vermeende schutter als het Openbaar Ministerie ging tegen de straf in hoger beroep.
Kickbokssport in opspraakDoor de vechtpartij op het drukbezochte gala raakte de kickbokssport in opspraak. Het leidde onder meer tot vergaande maatregelen bij vergelijkbare evenementen. Ook werden er Kamervragen gesteld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.