Ireen Wüst kan op 'schaatsbroer' Sven Kramer en Koen Verweij rekenen

10 februari 2015 om 19:26
nl
In haar zoektocht naar een nieuwe schaatsploeg, onder meer met 'uitdagende' mannen, staat viervoudig olympisch kampioene Ireen Wüst zeker niet alleen. De 28-jarige Goirlese, die afgelopen vrijdag na amper één jaar haar verrassende afscheid bij Team Continu aankondigde, kan in elk geval rekenen op de hulp van twee nogal invloedrijke heren: Sven Kramer (Team LottoNL-Jumbo) en Koen Verweij (Team Corendon).
Geschreven door

Haar oud-ploeggenoten van het zeer succesvolle TVM, dat na Sotsji 2014 met de sponsoring van het schaatsteam van coach Gerard Kemkers stopte, spraken dinsdag in Wolvega onafhankelijk van elkaar een gloedvolle steunbetuiging uit.
Schaatsbroer wil helpen"Als ik haar kan helpen, zal ik dat met alle liefde doen, waar dan ook en wanneer dan ook'', zei Kramer, die door Wüst vorig jaar nog haar 'schaatsbroer' werd genoemd. "Dat weet Ireen ook. Als ze me nodig heeft, weet ze me te vinden. Of ik een goed woordje bij onze ploeg voor haar ga doen? Daar ga ik niet over, ik ga verder nergens over'', grapte hij.
Verweij, regerend wereldkampioen allround, zou een hereniging met zijn olympische kamergenote Wüst bij Team Corendon van harte toejuichen. "Ik heb het door tijdgebrek nog niet aangekaart, maar dat ga ik zeker doen. Het zou leuk zijn om weer met elkaar te trainen."
'Ze is net als ik'"Het zou voor Ireen ook goed zijn, denk ik, want ik heb haar wel eens anders zien rondhuppelen dan dat ze nu doet op de baan. Ze is net als ik. We laten het niet gebeuren, dat binnen een ploeg het niveau terugvalt. We werken voor onszelf naar topprestaties toe en proberen daarin de rest van het team mee te nemen. Zo'n type kunnen we bij Team Corendon goed gebruiken.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.