Emotionele herdenking binnenvaartschipper Rick Broekmeulen in Moerdijk - Omroep Brabant
Video

Emotionele herdenking binnenvaartschipper Rick Broekmeulen in Moerdijk

10 februari 2015 om 20:45
nl
In Moerdijk is dinsdagavond schipper Rick Broekmeulen herdacht. Hij wordt vermist sinds zijn schip vorige week omsloeg op de Westerschelde.
Geschreven door

De boot werd donderdagnacht geladen door een zandzuiger, toen het rond middernacht plotseling kapseisde.
Tientallen mensen kwamen dinsdagavond naar basisschool  de Klaverhoek om de schipper, die vader is van drie kleine kinderen, te herdenken. Daarbij liepen de emoties soms hoog op.
Tranen"Ik ken Rick van kinds af aan, ik was zijn overbuurman", zegt een geëmotioneerde Jan Mauwen: "Ik kom hier niet uit nieuwsgierigheid maar om te huilen".
Burgemeester Jac Klijs van Moerdijk kwam ook naar de bijeenkomst. Hij zegt dat de sfeer terneergeslagen was: "Mensen kwamen om emoties te delen en elkaar te steunen. Veel inwoners van Moerdijk kunnen het nog nauwelijks bevatten".
ZoekactieDe vader van Rick kon na acht uur worden gered omdat hij zichzelf in veiligheid had gebracht in een luchtbel in het schip. Ook een matroos uit Klundert kon worden gered. Naar Rick werd nog gezocht, maar de zoekactie naar hem is sinds maandag gestaakt.
De binnenvaart heeft geen idee hoe het binnenvaartschip donderdag kon kapseizen. De Landelijke Eenheid van de politie onderzoekt wat er precies gebeurd is. Volgens het Bureau Voorlichting Binnenvaart kan het schip niet verkeerd geladen zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.