Eindhovense wethouder geeft weinig details vrij over oplossing financiële problemen Muziekgebouw

10 februari 2015 om 21:46
nl
De Eindhovense wethouder Marco van Dorst heeft er vertrouwen in dat hij over een aantal maanden met een oplossing voor de financiële problemen van het Muziekgebouw komt. Hij zei dat dinsdagavond maar wilde de Eindhovense politiek nog weinig details geven. De partijen bleken bereid hem die paar maanden ruimte te geven.
Geschreven door

Het Muziekgebouw kwam vorig jaar uit op een tekort van ruim zes ton, het tekort voor dit jaar is volgens de wethouder iets minder. In november vorig jaar zegde Van Dorst de raad toe dat hij in januari met een oplossing zou komen. Inmiddels blijken de problemen dus taaier dan verwacht.
Van Dorst was dinsdagavond wel duidelijk over twee uitgangspunten voor de komende maanden. Het Muziekgebouw blijft een podium voor klassieke muziek, voor wereldmuziek en voor jazz. De kwaliteit van de muziek op de agenda van het Muziekgebouw is volgens hem belangrijk voor Eindhoven.
Niet meer geld van de gemeenteMaar de bijdrage van de gemeente mag niet meer worden dan de ruim vier miljoen euro die er nu voor staat.
Van Dorst gaf dinsdagavond in een Eindhovense raadscommissie een toelichting op stukken die hij al eerder al aan de raad had gestuurd. De komende maanden wordt onderzocht of er wat veranderd kan worden aan het huurcontract van het Muziekgebouw en of de provincie en de gemeenten om Eindhoven heen mee willen betalen aan het Muziekgebouw.
Ook moet bekeken worden of er nieuwe sponsors of nieuwe aandeelhouders voor het Muziekgebouw gevonden kunnen worden.
Stappenplan Van Dorst heeft alle onderzoeken samengeveegd in een stappenplan en wil de komende maanden de ruimte hebben om dat plan in de praktijk te brengen. Hij kondigde dinsdagavond aan het begin van de vergadering al aan niet te willen speculeren over wat er de komende maanden gaat gebeuren en hield zich, ondanks vragen van andere politici, aan dat voornemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.