Duizenden liters chemicaliën in drugslab in Etten-Leur - Omroep Brabant

Duizenden liters chemicaliën in drugslab in Etten-Leur

11 februari 2015 om 09:45 • Aangepast 21 november 2020 om 20:05
nl
In het drugslaboratorium dat dinsdag werd ontdekt in de kelder van een loods aan de Grauwe Polder in Etten-Leur heeft de politie drie- tot vierduizend liter chemicaliën ontdekt. Ook vond de politie 4800 kilo apaan, een grondstof voor synthetische drugs. De politie is woensdag verder gegaan met het ontmantelen van het lab, waar speed werd gemaakt.
Profielfoto van
Geschreven door

Specialisten hebben veel moeite met de ontmanteling omdat de kelder alleen via een kleine verborgen ingang bereikbaar was. Apparatuur was via een gat in de vloer in de kelder gezet waarna de vloer weer is dichtgemaakt.
Flinke klus"Het is een flinke klus'', reageerde een woordvoerder. Over de exacte hoeveelheid aangetroffen grondstoffen kon hij woensdagochtend nog niet meer zeggen.

De 58-jarige eigenaar van de loods werd dinsdag aangehouden. Hij is dezelfde dag nog vrijgelaten, maar wel nog verdachte in de zaak. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Er hing een zure, chemische lucht en omdat de ruimte slecht te ventileren is, moest er dinsdag eerst een gat in de vloer worden gemaakt.
'Bij Breaking Bad is het netter'Het was volgens de Landelijke Eenheid een vieze ruimte, met natte vloeren en een zoutzuurdamp. "Bij Breaking Bad ziet het er veel netter uit", twitterde de Landelijke Eenheid. Een woordvoerder sprak dinsdag over 'een rommelige risicovolle' situatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.