Efteling noemt gelekte foto's van nieuwe Eftelingattractie Baron 1898 'jammer'

11 februari 2015 om 11:32 • Aangepast 24 april 2020 om 23:38
nl
De Efteling vindt het jammer dat er foto's zijn gelekt van het binnengedeelte van de nieuwe Eftelingattractie Baron 1898. Een bouwvakker die in de attractie aan het werk was, maakte de foto's en ze kwamen op internet terecht. Dat bevestigt de Efteling na berichtgeving van de website Looopings. De nieuwe achtbaan heeft zowel een binnen- als een buitengedeelte en gaat pas in de zomer op zijn vroegst open.
Geschreven door

De attractie is nog in aanbouw, dat is ook duidelijk te zien op de foto's die Looopings publiceerde.
Interesse in aanbouw is 'mooi' De Efteling noemt het 'mooi' dat veel mensen interesse hebben in de bouw van een attractie. "Daarom maken we zelf een making-of. Dat is een video waarin je een kijkje achter de schermen krijgt. Die video's worden heel goed bekeken. Sommige gedeeltes willen we een verrassing houden voor de bezoekers en daarom vinden we het jammer als zoiets gebeurt", legt een woordvoerster uit.
Met iedereen die op het bouwterrein aan het werk is, worden duidelijk afspraken gemaakt. "Het is niet toegestaan om beeldopnamen te maken", zegt de woordvoerster. De Efteling onderneemt geen stappen tegen het bouwbedrijf of de medewerker in kwestie. "De persoon wordt er waarschijnlijk wel op aangesproken, maar we doen er verder niets mee."  
Vrije valIn de achtbaan Baron 1898 zullen de bezoekers een vrije val van 37,5 meter maken met een snelheid van negentig kilometer per uur. In de zomer moet de attractie klaar zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.