'Schultz moet voortmaken met aanpak problemen op A67', vindt provinciebestuur

11 februari 2015 om 15:09
nl
Gedeputeerde Staten (GS) maken zich grote zorgen over een voortvarende aanpak van de snelweg A67. Het dagelijks bestuur van de provincie Brabant schrijft dit aan minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu.
Geschreven door

De A67 is één van de drukste snelwegen van ons land. GS vinden dat er op korte termijn passende maatregelen moeten komen. Schultz meldde onlangs dat dit niet haar hoogste prioriteit heeft.
Brabant wil praten met SchultzHet provinciebestuur vindt gewoon dat zij geld van het Rijk voor de Ruit om Eindhoven aan moet wenden voor het oplossen van het vraagstuk op de A67 tussen Leenderheide en Asten. 'Vanuit de regio is er een unanieme roep voor een veel urgentere aanpak van deze problematiek', zo staat in de brief. GS laten hierin overigens ook weten met de bewindsvrouw snel in gesprek te willen gaan en dat ze met een voorstel op de proppen zullen komen.
Onderzoek InnovA58Anderzijds willen ze samen met Schultz zeer geïnteresseerd de resultaten afwachten van InnovA58, een project, dat een spoedige en innovatieve ombouw van deze snelweg moet opleveren.
De Tweede Kamer bepaalde in november dat er voorlopig niet geïnvesteerd mag worden in de ontsluiting van Eindhoven. Een meerderheid van het parlement is in eerste instantie voor verbetering van de A67 en A58.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.