VDL Bus en Brabantse reizigers profiteren van nieuwe Limburgse vervoerder Abellio

11 februari 2015 om 14:16
nl
VDL Bus in Valkenswaard gaat 260 bussen bouwen voor vervoerder Abellio. Dat bedrijf gaat over twee jaar alle busvervoer en het lokale treinvervoer in Limburg verzorgen.
Geschreven door

NS-dochter Abellio kreeg woensdag de concessie voor Limburg. Het bedrijf werd in 2001 door de NS als NedRailways opgericht om de Europese markt te veroveren. Het bedrijf wil met nieuw materiaal gaan werken, daarom worden bij VDL Bus 260 nieuwe bussen besteld.
Meer treinen op MaaslijnVolgens een woordvoerster is dat nog maar het begin. Abellio heeft toegezegd dat zij vanaf 2024 met uitsluitend elektrische bussen zal rijden. Voor die order is VDL Bus Valkenswaard ook in beeld.
Het feit dat Abellio Limburg heeft gekregen heeft gevolgen voor het treinverkeer over de Maaslijn van Nijmegen naar Roermond, die voor een deel door oostelijk Brabant loopt. Daar zal vanaf 2016 viermaal per uur een trein over rijden in plaats van twee keer zoals nu het geval is.
D66 in Cuijk heeft al vragen gesteld over het vervoer over de Maaslijn. Of Abellio de extra inzet tijdens de evenementen 11-kroegentocht en de Vierdaagse voort zet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.