ACM staat overname van uitgever Wegener door Persgroep toe

11 februari 2015 om 14:51
nl
De Persgroep in België kan de kranten en huis-aan-huisbladen van Wegener overnemen. De Autoriteit Consument& Markt (ACM) is onder voorwaarden akkoord gegaan met de beoogde overname van uitgever Mecom, het moederbedrijf van Wegener. Dat maakte de toezichthouder woensdag bekend.
Geschreven door

De Persgroep is onder meer de uitgever van het AD, de Volkskrant, Trouw en Het Parool. Wegener geeft vooral regionale dagbladen uit, waaronder BN DeStem, het Brabants Dagblad en het Eindhovens Dagblad.
Volgens de ACM zijn er wel aanvullende afspraken nodig over de bezorging van dagbladen om voldoende concurrentie te behouden. Vorig jaar concludeerde de toezichthouder al dat de overname geen nadelig effect zal hebben voor lezers van dagbladen.
300 banenDoor de samensmelting van De Persgroep en Mecom gaan circa driehonderd banen verloren. Vorige week lieten vakbonden al weten een principeakkoord te hebben bereikt voor personeel van het Belgische bedrijf dat op straat komt te staan. De Persgroep heeft momenteel 1600 mensen in dienst, Wegener heeft 2200 werknemers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.