Advocaat verdachte Tinder-zaak verbaasd over verhaal Opsporing Verzocht

11 februari 2015 om 15:06
nl
De aandacht voor de 'Tinderzaak' in Opsporing Verzocht verbaast advocaat Willem van Vliet. "Dat programma is primair bedoeld om verdachten te vinden. Nu wordt het gebruikt om mogelijke slachtoffers op te sporen. De verdediging mag niets zeggen, terwijl justitie de zaak op straat legt."
Geschreven door

Van Vliet staat één van de twee mannen bij die in verband wordt gebracht met het afpersen en bestelen van vrouwen via Tinder. Opsporing Verzocht besteedde maandagavond ruim een kwartier van de uitzending aan de zaak. De twee mannen (26 en 30) met Eindhovense roots werden twee weken geleden in Leidschendam opgepakt.
Via Tinder kwamen de mannen in contact met de slachtoffers. Het gezellige contact veranderde al snel in dreigementen, afpersing en uiteindelijk ook diefstal. Donderdag horen de verdachten of ze langer vast blijven zitten en of de beperkingen opgeheven worden.
BeperkingDe twee verdachten zitten nu in volledige beperking en mogen geen contact met de buitenwereld hebben. Ook advocaat Van Vliet kan daardoor inhoudelijk niets zeggen over de zaak. "Dat terwijl justitie allerlei details bekend maakt via Opsporing Verzocht."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.