Familie Groenewoud Vught moet miljoenen betalen aan 'financieel mishandelde' Bernadette Vehmeijer

11 februari 2015 om 15:00
nl
Ondernemersfamilie Groenewoud in Vught moet van de rechtbank Oost-Brabant 3,5 miljoen euro betalen aan Bernadette Vehmeijer. Dat schrijft het zakenblad Quote woensdag op haar website.
Geschreven door

Volgens Vehmeijer is zij in 2008 door haar ex-man Leo Geeris gedwongen voor tien miljoen euro aandelen te kopen van het bedrijf Cyclomedia in Zaltbommel. Die aandelen waren van vier kinderen van de familie Groenewoud. Op die manier zou Geeris een schuld aan de familie Groenewoud hebben willen verrekenen.
'Systematisch financieel uitgekleed'Omdat Vehmeijer vindt dat zij onder dwang haar handtekening had gezet, eiste ze het geld terug. Volgens haar advocaat was Bernadette Vehmeijer misbruikt in een strijd tussen twee vastgoedmagnaten en daarbij "systematisch financieel uitgekleed".
Volgens de rechtbank Oost-Brabant heeft Vehmeijer gelijk. De overeenkomst die zij tekende was geen gewone zakelijke transactie maar de aflossing van een enorme schuld van haar toenmalige echtgenoot aan Bill Groenewoud. Tegen Quote zei advocaat Hoff vandaag: "De rechtbank maakt daarmee duidelijk dat er sprake is geweest van een onrechtmatige daad en dat Vehmeijer financieel mishandeld is".
Familiewoordvoerder John Groenewoud laat in een reactie aan Quote weten 'overvallen' te zijn door het vonnis. "Het is een vervelende nederlaag, die ik onbegrijpelijk vind. Ik heb nog geen idee wat we nu gaan doen. Onze advocaat is op vakantie, en zelf ben ik binnenkort ook weg".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.