Asfaltberg van sloopbedrijf A. Jansen in Son mag niet nog hoger worden: twintig meter is de limiet

11 februari 2015 om 15:02
nl
Om te voorkomen dat de asfaltberg op het terrein van sloopbedrijf A. Jansen BV op Ekkersrijt in Son nog groter wordt, mag het bedrijf geen afval dat teer bevat meer innemen. Dit heeft de rechtbank in Den Bosch woensdag bepaald.
Geschreven door

De asfaltberg op het terrein van het sloopbedrijf aan de Kanaaldijk Zuid in Son is inmiddels teruggebracht tot een hoogte van twintig meter. En hoger mag de berg volgens de rechter voorlopig ook niet worden.
Asfaltdeeltjes in vijversOnder meer het bedrijf van Roland van Pelt dat Aquabest en Visvijver Ekkersweijer in Son exploiteert, had de voorzieningenrechter in Den Bosch gevraagd paal en perk te stellen aan groei van de asfaltberg.
Deeltjes van de teerhoudende asfaltberg zouden volgens Van Pelt gemakkelijk in de visvijver en op het omliggende terrein terecht kunnen komen. Reden voor Van Pelt om de vijver eerder te sluiten.
Slepende kwestieDe kwestie van de asfaltberg speelt al langere tijd. Op 16 juni dient er een veel grotere zaak bij de rechtbank in Den Bosch. Hierin worden alle procedures rond de opslag in Son behandeld.
Het verbod om asfalt bij te storten geldt tot twee weken na de behandeling van die zaak. Daarbij zijn onder meer de provincie, de gemeente Son en Breugel en ook weer het bedrijf van Roland van Pelt betrokken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.