Oplettende leerling Aimen Salmi redt bestuurder uit het water in Breda: 'Ik dacht, ik ga wel'

11 februari 2015 om 17:31
nl
Een oudere man is woensdagmiddag met zijn auto vlakbij het Amphia Ziekenhuis aan de Molengracht in een brede sloot gereden. Een voorbijganger en een leerling van de nabije mavoschool Tessenderlandt hielpen de man uit het water.
Geschreven door

Dankzij het snelle handelen van het tweetal kon de man tijdig worden gered. Hij hield geen zware verwondingen aan het ongeluk over.
Leerling kroop door gat in hekDe Tessenderlandt-leerling, Aimen Salmi, vertelt hoe hij het ongeval vanuit de klas zag gebeuren. "We waren gewoon aan het werk. Opeens zagen we een man in het water rijden, dus gingen we er met z'n allen heen."
Salmi bedacht zich geen seconde. Hij verliet het schoolgebouw, kroop door een gat in een hek rond de school en sprong in het koude water. "Mijn leraar wilde eerst in het water springen, maar ik dacht, ik ga wel." Hij haalde de man uit de auto samen met Bredanaar Sander Hoogenboom, die een afspraak had bij het ziekenhuis en toevallig zag wat er gebeurde.
Slachtoffer maakt het goedVolgens Salmi zat de oudere man in de wagen alsof hij niet doorhad wat er aan de hand was. Hij maakt het inmiddels goed, aldus de leerling.
De man kwam vanaf de parkeerplaats die naast het water ligt en reed daar tegen een andere auto. Hoe hij vervolgens in het water is beland, is nog niet duidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.