Video

Eigenaar Domino's Pizza Breda op de bres voor veiligheid personeel na overvallen: 'De maat is vol'

11 februari 2015 om 18:27
nl
Na drie overvallen in het laatste halfjaar, waarvan twee in de laatste maand, is voor Gijs van de Wiel de maat vol. De eigenaar van Domino’s Pizza aan het Graaf Hendrik III Plein in Breda neemt verregaande maatregelen om de veiligheid van zijn personeel te waarborgen. ‘We willen ver gaan’.
Geschreven door

Afgelopen zaterdag werd een medewerker met een vuurwapen bedreigd, waarna het slachtoffer de deur moest openen. De twee daders dwongen de medewerkers hun portemonnee te legen en gingen er met enkele honderden euro’s vandoor. Half januari was het filiaal van Domino’s ook al doelwit van een overvaller die geld buitmaakte.

“De maat is vol, ja”, reageert Van de Wiel. “Het gaat niet eens om het geld, want het zijn kleine bedragen en bovendien zijn we ervoor verzekerd. Het gaat om de emotionele schade die mijn medewerkers telkens oplopen.”

'Bezorgdiensten doelwit'
“Vroeger waren tankstations een favoriet doelwit, maar dat zijn tegenwoordig onneembare vestingen en dus gaan ze het bij bezorgdiensten proberen. Ergens snap ik het wel, want wij zijn de grootste Domino’s van Nederland en er staan hier buiten vele scooters en auto’s. Het is altijd druk. Toch bestelt en betaalt 70 procent van onze klanten online en wordt er twintig procent gepind.”

BeveiligerHet ‘dwong’ Van de Wiel tot maatregelen. Hij heeft extra beveiligingscamera’s en verlichting laten ophangen en een overvalknop laten installeren. Ook is hij met diverse partijen in gesprek over het inhuren van een beveiliger. Voorlopig staan er medewerkers buiten op wacht. “We willen ver gaan”, besluit de eigenaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.