Gebrek aan betaalbare huizen en openbaar vervoer reden voor Brabantse jongeren om dorpen te verlaten

11 februari 2015 om 20:36
nl
Het gebrek aan betaalbare starters- of huurwoningen en goed openbaar vervoer zijn volgens jongeren belangrijke redenen om te vertrekken uit de kleine kernen. Dat blijkt uit een onderzoek van PON, in opdracht van de vereniging kleine kernen Noord-Brabant (VKK) en de provincie.
Geschreven door

De provincie start naar aanleiding van het onderzoek met een pilot in vier dorpen, waar extra wordt geïnvesteerd in leefbaarheid voor jongeren. Welke dorpen voor de pilot in aanmerking komen, is nog niet bekend.
SamenwerkingIn de pilot is het de bedoeling dat jongeren met elkaar en in samenwerking met de gemeente en andere organisaties in het dorp de wensen en behoeften van jongeren in beeld krijgen. Vervolgens moet worden gekeken naar oplossingen om de leefbaarheid te behouden en te verbeteren.
Aan het onderzoek deden 55 jongeren in de leeftijd van 18 tot 35 jaar mee. De ideale woonomgeving van de jongeren bestaat uit groen, rust en ruimte, het ‘ons kent ons gevoel’, familie en vrienden in de buurt en voldoende voorzieningen. Dat laatste ontbreekt nu volgens de jongeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.