Twintig jaar cel voor moordenaars 12-jarige Danny Gubbels

AMSTERDAM - De drie mannen die verantwoordelijk zijn voor de dood van de 12-jarige Danny Gubbels uit Breda, hebben alle drie in hoger beroep twintig jaar cel gekregen. Dat is een stuk hoger dan de straffen die de rechter eerder oplegde. Een van de mannen was eerder zelfs vrijgesproken. De uitspraak in het hoger beroep was in de extra beveiligde rechtbank van Amsterdam.
De 12-jarige Gubbels overleed in de zomer van 2010 op het woonwagenkamp aan de Rijnauwenstraat in Breda bij een schietpartij. De woonwagen van zijn ouders werd doorzeefd met kogels. Hij zat daarbinnen met zijn moeder. Het hof omschreef de schietpartij als 'een overmacht aan geweld'.

LEES OOK: Opnieuw pleidooi voor vrijspraak in hoger beroep moord Danny Gubbels (12) uit Breda

De rechtbank van Breda had twee verdachten in 2013 veroordeeld tot zestien jaar cel. Een andere verdachte werd vrijgesproken. Justitie was het echter niet eens met die uitspraak en ging in hoger beroep, net als de drie verdachten.

Hoger beroep
Begin oktober eiste justitie in hoger beroep twintig jaar cel tegen de verdachten. De straf is gelijk aan de eis van justitie. De mannen zijn veroordeeld voor moord op Danny en poging tot moord op zijn moeder.

Vanwege de veiligheid diende het hoger beroep niet in Den Bosch, maar in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam.