'Zo slecht als het boek, maar knap geacteerd', Fifty Shades of Grey is 'zaaddodend'

12 februari 2015 om 12:46 • Aangepast 21 november 2020 om 20:05
nl
Duizenden Brabantse vrouwen bezochten woensdagavond de voorpremière van Fifty Shades of Grey. De eerste mainstreamfilm over bondage en sadomasochisme wordt 'heerlijk' genoemd, maar ook 'saai' en 'zaaddodend'.
Profielfoto van
Geschreven door

Fifty Shades of Grey is een verfilming van de bestseller van E.L. James en gaat over de sm-relatie tussen de rijke zakenman Christian Grey (Jamie Dornan) en studente Anastasia Steele (Dakota Johnson).
Spannend bioscoopbezoekjeWoensdagavond werden er tientallen Ladies Night-voorstellingen van de film in Brabant georganiseerd. Die waren zo goed als uitverkocht. De bioscopen hebben flink uitgepakt. Zo konden bezoeksters bij Pathé in Breda bijvoorbeeld terecht bij een kraampje van Christine le Duc met spannende seksspeeltjes.
Of de extra spanning in de bioscopen voor extra positieve reacties heeft gezorgd, is nog maar de vraag. Maar wat wel opvalt op social media, zoals de Facebookpagina van Omroep Brabant, is dat vrouwen die er zijn geweest overwegend positief reageren. Anderen zijn sceptisch of negatief over de film. Recensenten schrijven erg wisselend over de film.
'Soft'Bezoekster Janneke spreekt over een superfilm: "Mooi, sexy, leuk gefilmd! Zeker geen tegenvaller." Nu is het volgens haar wachten op deel twee en drie. Yvonne was ook positief: "Hij was zeker leuk, alleen vond ik het een beetje te soft. Je hebt toch een bepaald beeld in je hoofd door het boek."
Minder tevreden was Jolanda: "Leuk, maar veel te kort en Mr. Grey was soft. En dat open einde .... verschrikkelijk!" Sonja zet een kanttekening bij de kwaliteit van het verhaal: "Het verhaal is net zo slecht als in de boeken, maar de acteurs zetten een knap staaltje neer en maken de film aangenaam."
Of de film de fantasieën van de bezoeksters uit gaat laten komen, betwijfelt Rob: "Voor de meeste vrouwen is de film een anti-climax als ze weer thuiskomen en hun man snurkend in de slaapkamer aantreffen. Weg illusie."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.